Розробники стверджують, що повнорозмірний літальний апарат ADIFO буде пілотованим / Фото: New Atlas

У Румунії інженер Разван Сабі та старший науковий співробітник Національного інституту аерокосмічних досліджень Йосип Тапосу зайнялися розробкою літального апарату класу «літаюча тарілка», яка здатна на вертикальний зліт і посадку та надзвуковий горизонтальний політ.

Читайте такожВ Ірландії розслідують повідомлення про НЛО і яскраве світло біля узбережжя

Як пише Realist, нова розробка отримала назву ADIFO. Перший льотний прототип апарату розробники вже зібрали. Дископодібна форма планера літального апарата не популярна і, незважаючи на те, що періодично авіаконструктори розглядають можливість створення «літаючих тарілок», серійно такі літаки не випускаються.

Відео дня

Вважається, що дископодібна форма планера має дещо кращі аеродинамічні характеристики у порівнянні з класичними літаковими планерами або схемою «літаюче крило».

Зокрема, у випадку «літаючої тарілки», весь її планер повністю створює підйомну силу в горизонтальному польоті. Розробники стверджують, що повнорозмірний літальний апарат ADIFO буде пілотованим.

Вони також заявили, що завдяки дископодібній формі планера апарату на його поверхні при польоті на надзвуковий швидкості буде утворюватися менше ударних хвиль, а ті, що все ж сформуються, будуть мати меншу інтенсивність.

Як повідомляв УНІАН, раніше екс-глава демократичної більшості в Сенаті і екс-сенатор від штату Невада Гаррі Рід заявив, що США, Росія і Китай змагаються за технології НЛО.