Ілюстрація / REUTERS

Компанія Google регулярно допомагає правоохоронним органам США в затриманні злочинців, передаючи їм дані про місцезнаходження своїх користувачів.

Читайте такожGoogle кардинально змінить браузер Chrome

Правда, як з'ясувала The New York Times, у розпорядженні поліції і ФБР виявляються дані не тільки підозрюваних, але й взагалі всіх користувачів компанії, які опинилися поблизу від місця вчинення злочину, передає kommersant.

Відео дня

В ході розслідування злочину поліція може запросити Google дані про всі телефони, які були помічені компанією в районі події. Google використовує свою базу даних історії місцезнаходжень користувачів та надсилає правоохоронним органам дані про всі помічені телефони, при цьому спочатку не розкриваючи ніяких даних, крім їхнього місцезнаходження. Поліція відбирає ті, які можуть становити інтерес для слідства, і запитує інформацію про переміщення цих користувачів. Потім вибираються ті, хто може бути злочинцем або свідком, і вже тоді поліція запитує повну інформацію про цих користувачів на підставі судового ордера.

Як повідомляє видання, органи правопорядку почали користуватися сервісом відстеження місця розташування користувачів Google в 2016 році, але за останні півроку це співробітництво стало особливо активним. Точна кількість запитів, отриманих технологічним гігантом, невідома, але, за даними джерел газети, останнім часом компанія отримувала по 180 запитів на тиждень.