REUTERS

Найбільший у світі виробник смартфонів Apple готує до запуску восени власний сервіс інтернет-телебачення, повідомила газета The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на власні джерела. У кабельний пакет за 30-40 доларів на місяць увійдуть 25 найбільших телеканалів США, передає Lenta.ru.

Оголошений минулого тижня запуск телеканалу HBO на платформі Apple TV в квітні має послужити «затравкою» для повноцінного сервісу інтернет-телебачення, розповіло WSJ одне з джерел. Apple TV працює на телевізійних приставках від Apple та іншій техніці цієї компанії - iPhone, iPad. HBO домовився про запуск власного телеканалу до квітня, коли стартує новий сезон популярного серіалу «Гра престолів».

Читайте такожApple показала, як на iРad можна знімати фільми

Відео дня

Зараз Apple веде переговори з найбільшими американськими медіакорпораціями - Walt Disney, CBS, 21st Century Fox. За їхніми даними, ідея Apple - створити невеликий пакет з популярних кабельних телеканалів, таких як CBS, ESPN, FX, і «залишити за бортом» безліч невеликих компаній. У США популярні кабельні пакети з сотень телеканалів з абонентською платою близько 90 доларів на місяць. Apple збирається представити свій «полегшений» пакет інтернет-ТБ за 30-40 доларів на місяць у червні та запустити його у вересні.

У пакет можуть не потрапити популярні телеканали USA і Bravo через розбіжності між їхнім власником Comcast і Apple. Тривалий час Apple співпрацювала з Comcast, проте потім цей процес був згорнутий через те, що Comcast зайнялася просуванням власної телеприставки X1, яка безпосередньо конкурує з пристроєм Apple TV. Одне з джерел WSJ на американському ринку телебачення вважає, що Apple буде складно запустити повноцінний пакет інтернет-телебачення без кабельних каналів Comcast.