ФБР розповіло про пошуки снігової людини / Фото Kintarojoe via flickr.com

У США Федеральне бюро розслідувань (ФБР) опублікувало документи, пов'язані з розслідуванням можливості існування снігової людини.

Читайте такожАмериканські військові льотчики розповіли про зустрічі з НЛО

Файл з документами розміщений на сайті відомства, передає Realist. Матеріали датовані 1976-1977 роками. У 1976 році Пітер Бірн, який обіймав посаду директора інформаційного центру, який займався питанням існування йєті, запросив у ФБР лабораторний аналіз зразка з 15 волосся, «прикріплених до крихітного шматочка шкіри».

Відео дня

Лист Бірна було направлено після оприлюдненої в 1975 році доповіді, в якій згадувалися дослідження лабораторії ФБР, проведені «у зв'язку з можливим існуванням снігової людини».

Помічник директора відділу науково-технічного обслуговування ФБР Джей Кохран направив Бірну відповідь, в якій повідомив, що зразок направлений в лабораторію ФБР у Вашингтоні.

При цьому він зазначив, що відомство проводить експертизи у зв'язку з кримінальними розслідуваннями, але «в інтересах наукових досліджень» зробило виняток.

«Зразок проаналізували за допомогою таких методів, як "мікроскопія падаючого світла", зазначає CNN. В результаті цих досліджень було зроблено висновок про те, що волосся належить представнику сімейства оленевих», - заявив Кохран за підсумками аналізу.

У 2007 році журналісти заявляли про виявлення слідів йєті в районі Евересту. У жовтні 2011 року в Кемеровській області пройшла міжнародна конференція за участю вчених з США, Канади, Монголії, Швеції, Естонії та Китаю.

Як повідомляв УНІАН, раніше ФБР розсекретило інформацію про плани Гітлера сховатися.