Всі описувані дії нібито відбувалися через два тижні після падіння Берліна / фото wikipedia.org/Josef Gierse

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США розсекретило документи, в яких розглядалася версія про втечу лідера нацистів Адольфа Гітлера у Аргентину в 1945 році.

Читайте такожПравнука Муссоліні заблокували на Facebook

Про це повідомляє прес-служба ФБР. У документах йдеться, що лідер Гітлер на підводному човні міг дістатися до Аргентини, після чого отримати притулок в південній частині гірської системи Анд. За даними анонімного джерела, в цьому йому допомогли високопоставлені чиновники латиноамериканської країни, передає Realist.

Відео дня

За даними ФБР, фюрер до того часу збрив вуса, а також страждав від астми і виразок. Крім Гітлера, в доповіді фігурують імена ще 50 нацистів, які втекли з Третього рейху.

Всі описувані дії нібито відбувалися через два тижні після падіння Берліна (травень 1945 року). Доповідь датується 21 вересня 1945 року.

Засекречені відомості були передані першому директору ФБР Едгару Гуверу. Крім нього, цю інформацію мала військова розвідка США. Вони порахували розслідування неповним і вирішили не продовжувати шукати фюрера.

За офіційною версією, Адольф Гітлер і його дружина Єва Браун покінчили з собою 30 квітня 1945 року в Берліні під час штурму німецької столиці радянськими військами. Їхні тіла були спалені в саду рейхсканцелярії.

Як повідомляв УНІАН, раніше Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США розсекретило доповідь 1943 року антрополога Генрі Філда, з якої випливає, що лідер нацистської Німеччини Адольф Гітлер мав садомазохістські нахили, а також відчував сексуальний потяг як до чоловіків, так і жінок.