Google позбавила Android 10 солодкої назви / фото google

Вже зовсім скоро вийде офіційна версія Android Q, який втратив "солодку" назви, яку мали попередні версії "зеленого робота".

Читайте такожGoogle посилила правила Play Store

З моменту появи Android кожна версія крім цифрового позначення мала буквене, за порядком англійського алфавіту. При цьому кожна версія мала назву, пов'язану з солодощами, які починаються на цю букву.

Так попередня, дев'ята, версія називалася Pie (пиріг), до цього був Android Oreo (вид печива) і Marshmallow (зефір).

Нова ж версія ОС буде називатися просто - Android 10. І наступні версії будуть мати тільки цифрове позначення. Таке рішення викликане тим, що багато солодощів не є універсальними для всього світу. Так пироги в деяких країнах не вважаються солодощами і маршмеллоу популярні далеко не скрізь.

фото google

Крім зміни назви в компанії також змінили логотип. І хоча він в цілому схожий на старий, але все ж відмінності є. Так, сам колір робота став більш холодним зеленим, а напис "Android" став чорним. У саму систему додали нові кольори.

Офіційно зміна логотипу відбудеться в найближчі тижні, одночасно з випуском версії Android 10. Поки що відомо, що новинка отримає чорний колір замість зеленого.