Ілюстрація REUTERS

Компанія Google випустила першу тестову збірку Android P для розробників (Android P Developer Preview) в середині березня минулого року. Але цього року попередня версія Android Q стане доступною на кілька днів раніше. Компанія вже відкрила трекер помилок Android Q Beta, і схоже, що бета-версія буде запущена 11 березня.

Читайте такожОновлення LineageOS принесло підтримку нової версії Android на 30 старих смартфонів

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

У фільтрах трекера помилок згадується, що беруться до уваги лише звіти, створені після сьогоднішнього дня – 11 березня. А щоб була можливість створювати звіти про помилки, версія Android Q Beta має бути доступною тестерам. Тому і передбачається, що перша бета-версія майбутньої мобільної операційної системи буде випущена 11 березня.

Минулого року одразу сім OEM-виробників мобільних пристроїв (крім Google) запропонували допомогти Google протестувати Android Pie на своїх пристроях: Essential Phone, Nokia 7 Plus, OnePlus 6, Oppo R15 Pro, Sony Xperia XZ2, Vivo X21 і Xiaomi Mi Mix 2S. Цьогоріч кількість смартфонів, сумісних з Android Q Beta, буде розширено.

Google підтвердила, що в бета-тестуванні Android Q буде брати участь більше компаній, але конкретні назви виробників гаджетів поки не уточнюються. Презентацію фінальної версії Android Q слід очікувати в серпні цього року.