Створена ОС на випадок кінця світу / Ілюстрація REUTERS

Програміст Вірджил Дюпра представив операційну систему Collapse OS, яка позиціонується як система, яка може знадобиться людству в разі настання кінця світу.

Читайте такожНазвано найбезпечніші країни у разі апокаліпсису, викликаного світовою епідемією

Відео дня

Як повідомляє 4PDA, система не має сучасного інтерфейсу, зате абсолютно не вимоглива до заліза.

Програміст допускає, що в разі глобальної катастрофи вся сучасна електроніка і потужні комп'ютери будуть знищені. Проте, люди з достатніми навичками і знаннями зможуть створити власні примітивні комп'ютери з нуля.

Зазначається, що алгоритм роботи ОС заточений під повністю індивідуальну збірку – її можна буде запустити на пристрої, зібраного зі знайдених на звалищі комплектуючих.

За словами розробника, для запуску системи буде достатньо 8 КБ вільного дискового простору і 56 КБ оперативної пам'яті. На такому пристрої вже можна буде редагувати текст, і що набагато важливіше – компілювати вихідні файли асемблера для мікроконтролерів та процесорів. Ці компоненти дуже важливі, наприклад, для налагодження промисловості та інфраструктури.

Дюпра переконаний, що якщо людству доведеться вести боротьбу за виживання, необхідність такої універсальної ОС буде вкрай високою. Розробник виклав свій код у вільний доступ.