У Facebook вважають, що справа позбавлена будь-якого сенсу / yahoo.com

Про це повідомляє "Українська правда" із посиланням на EUobserver.

"Відстеження соцмережею поведінки як її членів, так і людей, що не зареєстровані у Facebook, порушує бельгійське та європейське законодавство", - заявили представники комісії.

У свою чергу голова комісії Віллем Дебекеларе наголосив, що поведінка Fаcebook є неприйнятою.

Відео дня

На сьогодні це перший випадок,  коли національний гарант захисту персональних даних у Європі подає до суду проти Facebook через те, що соцмережа порушує закон "Про персональні дані".

Читайте такожFacebook створив "полегшену" версію свого додатку для країн, що розвиваються

Варто зазаначити, що підставою для справи стало дослідження комісії, згідно з яким Facebook відстежує поведінку користувачів на інших веб-сайтах за замовчуванням, поки вони не відмовляться від цього, замість того, щоб робити це лише після отримання відповідного дозволу. У ході дослідження також з'ясувалося, що соцмережа відстежує поведінку людей, які не є членами соцмережі, а це порушує правила ЄС.

Відомо, що у травні бельгійська комісія представила свої висновки й рекомендації Facebook, чиє європейське представництво зареєстроване в Ірландії.

"Вони відповіли, що не приймають бельгійське законодавство або компетенцію бельгійської комісії із захисту недоторканості приватного життя і що це непорозуміння", - зазначив Дебекеларе.

Натомість у Facebook зауважили, що справа позбавлена будь-якого сенсу.