IT-експерти вважають, що це інструмент стеження \ фото УНІАН

ФБР в офіційному "Твіттері" запропонувало всім бажаючим завантажити додаток Physical Fitness Test для виконання вправ вдома.

Читайте такожФБР розсекретило "досьє" на снігову людину

В описі в Google Play і App Store сказано, що в програмі є присідання, віджимання і нормативи співробітників спецслужби.

Відео дня

Однак присвячене техніці видання Popular Mechanics припускає, що ці нормативи можуть травмувати: щоб зрозуміти, чи може юзер здати фізпідготовку ФБР, йому необхідно набрати 12 балів за обмежену кількість часу, виконавши низку вправ, серед яких, наприклад, біг, передає Бі-бі-сі.

Але головна проблема в тому, що додаток хоче зібрати максимальну кількість даних про користувача: точне місце розташування, доступ до хмарних сховищ, контактів, історії дзвінків і підключення до Wi-Fi, а ще не дає телефону увімкнути сплячий режим.

Видання застерігає читачів, що хоч ФБР і випустило це додаток в розпал ізоляції та карантину, це не привід довіряти йому таку кількість особистої інформації, особливо враховуючи той факт, що в ньому немає фітнес-порад щодо занять вдома - як і жодної цілісної фітнес-програми взагалі.