REUTERS

Основна мета дослідження під керівництвом доктора Кеті Ніакан - зрозуміти, які потрібні гени ембріонам для успішного розвитку. Вчені вивчать перші сім днів життя яйцеклітини після запліднення - за цей час вона ділиться від однієї клітини до близько 250. У цей період клітини вже організовуються для виконання певних функцій. А від генів залежить, виживе клітина чи ні, передає Російська служба ВВС.

Читайте такожБританські вчені знайшли систему генів, що відповідають за інтелект

Передбачається, що отримані дані допоможуть, зокрема, поліпшити процес розвитку ембріона при екстракорпоральному заплідненні. Ця робота також допоможе в лікуванні безпліддя і запобігання викиднів і різних патологій у дітей.

Відео дня

У дослідженні будуть використані лише віддані для цих цілей ембріони. Вчені не зможуть пересаджувати ембріони, які брали участь в дослідах, жінкам.

Міжнародний консорціум по стовбуровим клітинам, етики і права Hinxton Group у вересні минулого року випустив заяву, в якій закликав дозволити генетичну модифікацію ембріонів людини. В Європі подібні практики заборонені.

А в квітні минулого року міжнародна група вчених закликала китайських колег припинити експерименти з генетичною зміною ембріонів через несподівано велику кількість небажаних мутацій, які виникли в процесі дослідження.