Новий від отримав ім'я Albertaventaor / фото independent.co.uk

Палеонтологи з Канади виявили новий рід динозаврів з пір'ям. Він отримав ім'я Albertaventaor. Таку назву ящір отримав тому, що його останки дослідники виявили в провінції Альберта, пише "Новое время", посилаючись на Independent.

Дослідники припускають, що альбертавентор ходив на двох ногах, був покритий пір'ям, виростав приблизно до двох метрів і важив, ймовірно, близько 60 кілограмів. Вважається, що ці динозаври харчувалися і м'ясом, і рослинами.

Спочатку палеонтологи припустили, що скам'янілі останки належали динозавтра троодону, який відрізнявся великим обсягом мозку в порівнянні з його тілом. Однак після аналізу кісток прийшли до висновку, що це інший вид через його коротший і більш міцний череп.

Відео дня

Читайте такожВчені з'ясували, що у тиранозаврів не було пір'я

"Тонкі кістки цих маленьких пернатих динозаврів дуже рідкісні. Нам пощастило знайти найважливішу частину черепа, що дозволило нам виділити альбертавентора як новий вид. Ми сподіваємося знайти більш повний скелет альбертавентора в майбутньому, оскільки це дозволить дізнатися набагато більше про ці цікавим тваринам", - сказав доктор Девід Еванс з Королівського музею Онтаріо, який керував дослідженням.