СБУ викрила інтернет-провайдерів на маршрутизації трафіку до

Служба безпеки України викрила низку телекомунікаційних провайдерів на незаконній маршрутизації інтернет-трафіку до "ЛДНР", тимчасово анексованого Криму та невизнаного Придністров’я. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Зазначається, що керівники та менеджмент провайдерів забезпечували транзит трафіку, зокрема, на непідконтрольні Україні території Донбасу. Це, додали у СБУ, завдає великої шкоди нацбезпеці України.

Читайте такожУ Києві пошкодили магістральні інтернет-кабелі

Відео дня

"Співробітники СБУ задокументували протиправну діяльність національних провайдерів, які здійснювали маршрутизацію інтернет-трафіку на непідконтрольні Україні території, чим фактично обслуговували антиукраїнські інформаційні операції російських спецслужб та контрольованих ними терористичних організацій "ДЛНР", - йдеться у повідомленні.

Так, транзит трафіку відбувався через підключення каналів зв’язку з РФ до мереж вітчизняних телекомунікаційних вузлів з подальшим направленням його до донецького провайдера, який обслуговував відверто антиукраїнські інформаційні веб-ресурси.

Під час проведення обшуків у приміщеннях провайдерів у Києві та області, Дніпрі, Одесі і Харкові правоохоронці вилучили кінцеве комп’ютерне обладнання та документальні матеріали, які підтверджують здійснення протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 111 та ст. 258-3 Кримінального кодексу України. 

фото ssu.gov.ua

Як повідомляли ЗМІ, в Одесі провайдери досі надають доступ до російських соцмереж.