Apple дорого заплатила за публікацію інтимних фото студентки в Facebook / фото REUTERS

Компанія Apple врегулювала справу з 21-річною студенткою, яка відправила свій iPhone на ремонт в сервісний центр, але незабаром виявила, що співробітники центру опублікували в мережі її інтимні фото і відео.

Як повідомляє 9to5mac, інцидент стався ще в 2016 році. Дівчина відправила свій смартфон на ремонт в сервісний центр в Каліфорнії, який управляється підрядником Apple, компанією Pegatron.

Незабаром співробітники центру завантажили в Facebook-аккаунт дівчини десяток її відвертих фото і секс-відео, які зберігалися в пам'яті телефону.

Відео дня

В результаті Apple пред'явили позов про вторгнення в приватне життя і нанесення емоційної травми. Причетні до інциденту співробітники були звільнені. Справу вирішили врегулювати, виплативши потерпілій солідну компенсацію.

Apple інструктує клієнтів відправляти свої iPhone на ремонт з відключеним паролем, що дозволяє будь-якому учаснику ланцюга поставки отримати доступ до будь-яких даних пристрою. З метою максимальної безпеки клієнтам рекомендують перед відправкою смартфона на ремонт скинути його до заводських налаштувань. 

Читайте такожApple випустить новий iPad Pro з бездротовою зарядкою - Bloomberg

Вас також можуть зацікавити новини