Римські імператори Август і Максимінус Фракс / Фото Daniel Voshart

Дизайнер Даніель Вошарт створив повноколірні та фотореалістичні портрети 54 римських правителів, поєднавши їх кам'яні бюсти.

Вошарт склав композиційні зображення за допомогою додатку Artbreeder, повідомляє News.artnet.

Читайте такожВчені змогли відтворити голос мумії з Єгипту, якій три тисячі років

Відео дня

Прості юзери можуть просто додати два зображення в додаток і програма сама їх поєднає якнайкраще. Та дизайнер завантажував на кожен портрет десятки зображень бюстів із зображенням відповідного імператора.

За допомогою фоторедакторів, він видалив тріщини, додав текстуру шкіри та колір очей. Щоб наблизити їх до подоби, він вивчав сімейне походження імператорів, щоб вгадати колір шкіри.

Римські імператори / Фото Daniel Voshart

"Коли ви робите фото реалістичними, легко виділити з оригіналу будь-який вираз і характер. Я дуже намагався цього дотримуватися. Бюст Флоріана, який я використовував як вихідний матеріал, не мав великої академічної ваги, але я вважав, що цей вираз був захоплюючим. Це треба було зберегти. Чим більше вираз є нейтральним, тим важче зберігати фотореалістичність".

Імператор Август / Фото Daniel Voshart

Для попередніх проектів Вошарт також використовував комп'ютерну програму для створення портретів єгипетських мумій та перетворення серії образних скульптур з глини, створених студентами Нью-Йоркської академії мистецтв, в реалістичні обличчя.

Вчені дістали з доісторичної «жуйки» ДНК жінки, яка жила 6 тисяч років тому.