На Червоній планеті були виявлені ще ніколи не бачені сліди озону / NASA

Космічний орбітальний апарат вперше виявив в атмосфері Марсу сліди раніше небаченого озону і вуглекислого газу. Вчені сподіваються, що це допоможе визначити точний склад марсіанської атмосфери.

Читайте такожНа Марсі гігантські піщані дюни мандрують планетою (фото)

Про це йдеться в прес-релізі ESA, передає ТСН. "Космічний газовий орбітальний апарат від ESA зафіксував на Марсі сигнатури нового газу", - йдеться у пресрелізі.

Відео дня

У відомстві додали, що на Червоній планеті були виявлені ще ніколи не бачені сліди озону і діоксиду вуглецю.

ESA пояснює, що ці нові секрети про марсіанську атмосферу дадуть можливість більш точно визначити, чи є на планеті Марс метан, тип газу, який пов'язаний з біологічною або геологічною активністю на планеті.

Велика частина метану на Землі виробляється від життєдіяльності худоби і людей. Виявлення метану на інших планетах є надзвичайно захоплюючим. Особливо це стосується того, що газ, як відомо, руйнується приблизно за 400 років, що означає, що присутній метан повинен бути зроблений або виділений у відносно недавньому минулому.

Як повідомляв УНІАН, американське космічне агентство NASA 30 липня планує запустити на Марс свою місію для пошуку на Червоній планеті ознак стародавнього мікробного життя.