Стало відомо про унікальний вплив кольору очей на серце / фото pixabay.com

Колір очей може мати унікальний вплив на частоту серцевих скорочень.

Як пише Healthdigest.com, те, що у деяких конкретних випадках саме колір очей може надавати такий вплив, показали відповідні дослідження.

Зазначається, що за колір очей багато у чому відповідає певна ділянка хромосоми 15, в якій виявлено два гени, що виробляють меланін. Саме меланін надає очам ту чи іншу пігментацію: люди, у яких більше меланіну в райдужній оболонці, матимуть темніші очі, а з меншою кількістю - світліші очі.

Відео дня

Вчені довели, що меланін може посилювати дію деяких ліків, в тому числі тих, які впливають на частоту серцевих скорочень.

У зв'язку з цим було встановлено, що люди з карими очима можуть піддаватися більш високому ризику виникнення аритмії під час деяких операцій на очах або ж вживання певних ліків.

Також дослідницька група виявила, що у поєднанні з окулокардіальним рефлексом (зменшення пульсу при натисканні на очні яблука) у карооких пацієнтів аномальна частота серцевих скорочень спостерігалася частіше, ніж у людей зі світлими очима.

Раніше експерти розповіли, як можна розпізнати брехливого і ревнивого чоловіка за кольором очей. Існує теорія, яка говорить про те, що колір очей видає характер людини.

Вас також можуть зацікавити новини: