У США розповіли про ще кілька епізодів з НЛО / Фото: Flickr/maxime raynal

Міністерство оборони США офіційно розповіло про ще 8 випадків зустрічі американських військових пілотів з об’єктами, які кваліфікують як невпізнані летючі об’єкти.

Сім епізодів сталися у 2013-2014 роках і один у 2019-му. Всі вони зафіксовані над Атлантичним океаном, повідомляє The New York Times. 

Всі ці інциденти записані як «доповіді про небезпечні ситуації», вони не мають грифу «секретно», тому їх надали ЗМІ у відповідь на запит.

Відео дня

Зокрема один з випадків стався у березні 2014 року, коли пілот палубного військового літака F/A-18E/F Super Hornet побачив «невідомий літак невеликого розміру, приблизно розміром з валізу сріблястого кольору».

Об’єкт ледь бачили радари Військово-морських сил США, літати у цій зоні у цей час було заборонено, тому об’єкт становив загрозу для літаків ВМС.

Читайте такожКиян спантеличили 17 неопізнаних об'єктів в небі (відео)

Через місяць американський пілот зустрівся з двома невідомими об’єктами, які ідентифікувати не вдалось. Вони летіли на великій швидкості біля узбережжя Вірджинії. З доповіді можна зробити висновок, що цей випадок викликав занепокоєність у військових, вони хотіли негайно встановити, що це, аби унеможливити зіткнення у повітрі.

У 2019 році лейтенант Раян Грейвс описав зустріч з чимось, схожим на летючу сферу, всередині якої був якийсь куб.

Загалом більшість випадків пов’язана з невеликими об’єктами, однак у деяких випадках їх земне походження було очевидним — одна доповідь каже про червоний метеозонд, якого не повинно було бути у цьому районі і так і не вдалося встановити його походження і власника. В іншому випадку пілот побачив безпілотник з чотирма гвинтами.

Чиновники Пентагону не описують об’єкти як інопланетні та наголошують, що у більшості таких випадків можна знайти земне пояснення. Пілоти та ВМС США також уникають будь-яких припущень щодо позаземного походження об’єктів.

Як зазначає видання, астрофізики також закликають не робити передчасних висновків, бо навіть відсутність правдоподібного пояснення виникнення цих об’єктів не є доказом їх позаземного походження.

Як повідомляв раніше УНІАН, наприкінці квітня Пентагон офіційно оприлюднив три відеозаписи з 2004 та 2015 років, на яких зафіксовані нібито невпізнані летючі об’єкти.

Цього разу Пентагон надав лише документи без відео.