Батько пострадянського космосу Михайло Маров потрапив до лікарні після провалу місії "Луна-25" / колаж УНІАН, фото скріншот, фото соцмережі

Батько "пострадянського космосу" Михайло Маров не витримав сорому Росії у зв'язку з провалом місії "Луна-25" й потрапив до лікарні.

Нагадаємо, 20 серпня Росія з тріском провалила спробу посадити свій супутник на Місяць. Після цієї новини 90-річного Марова госпіталізували в лікарню, пише Newsweek

За словами вченого, це була справа усього його життя. Однак, схоже, що він "живим" досягнень Росії не застане. 

Відео дня

"Сумно, що не вдалося посадити апарат... Для мене, мабуть, це була остання надія побачити відродження нашої місячної програми", - прокоментував науковець. 

Наразі Маров знаходиться під наглядом лікарів Центральної клінічної лікарні, розташованої неподалік від Кремля в Москві. Науковець закликає РФ не приховувати реальних обставин невдачі місії. 

В коментарі телеканалу "Звезда" він вказав, що причина аварії може полягати у неправильному прорахунку потрібних алгоритмів.

"Десь якась помилка була в алгоритмах виведення на навколомісячну орбіту", - вказав він.

Також він підтвердив, що потрапив до лікарні через провал з "Луна-25".

"Ви мені дзвоніть до лікарні, це відповідь", - відповів він на зустрічне запитання росЗМІ.

Михайло Маров - відомий російський вчений і астроном, який вважається одним з "отців" першої пострадянської космічної програми Росії на Місяць. Був заступником голови Наукової ради АН СРСР з проблем Місяця та планет.

Росія провалила місію "Луна-25"

Нагадаємо, 20 серпня стало відомо про провал місії "Луна-25". Супутник запустили на орбіту 10 серпня. 19 серпня розпочалися перші підготовчі роботи для зіткнення супутника з Місяцем, однак за підсумком Росія його розтрощила.

В "Роскосмосі" прокоментували, що це пов'язано з відхиленням фактичних параметрів імпульсу від розрахункових. 

Раніше стало відомо, що космічна програма РФ похитнулася через війну Путіна проти України. Від партнерства відмовився лондонський супутниковий оператор OneWeb Ltd.

Вас також можуть зацікавити новини: