В Іспанії знайшли загадкову бронзову руку з таємними написами (фото)

Вчені припускають, що написи повинні були приносити удачу.

В Іспанії археологи знайшли химерну 2000-річну бронзову руку, яка покрита загадковими написами. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі Antiquity.

Як повідомляється, дослідники натрапили на дивну інтригуючу знахідку на півночі Іспанії: бронзову руку, якій вже приблизно 2 тисячі років, з чотирма рядками дивних символів, написаними на її тильній стороні.

Вчені припускають, що напис пов'язаний із стародавніми палеоіспанськими мовами і, можливо, був частиною мови, яка перетворилася на баскську в сучасній Іспанії.

Відомо, що приблизно в той час, коли була зроблена рука, ця територія була заселена васконами – племенем, яке залишило за собою дуже мало письмових зразків.

Археологи припускають, що бронзова рука могла висіти біля входу в будівлю. На думку дослідників, можливо, що рука мала якесь ритуальне або культурне значення.

Останні новини зі світу археології

Як повідомляв УНІАН, на початку лютого стало відомо, що під Києвом археологи відкопали тисячолітній некрополь і знайшли унікальну прикрасу.

Тим часом у Північній Ірландії на болотах знайшли людські останки, яким виявилося 2500 років, а у Великій Британії археологи виявили римське Похоронне ліжко.

Вас також можуть зацікавити новини: