Названо найпоширеніші причини смерті людей під час сексу і після нього / ілюстративне фото ua.depositphotos.com

У структурному підрозділі Лондонського університету – St George's, вчені провели дослідження та з’ясували, що середній вік смертності через серцево-судинні проблеми під час чи через годину після сексу становить 38 років.

Дослідники розглянули 6 847 випадків раптової смерті з серцево-судинних причин, які  з січня 1994 року до серпня 2020-го було направлено до центру серцевої патології при лікарні ім. Святого Георгія, з них лише 0,2% (17 випадків) зафіксовані під час сексу чи після нього, повідомляє theconversation.com, посилаючись на дослідження, опубліковане у JAMA Cardiology.

За даними вчених, понад третина випадків смертей – 35% – зафіксовано серед жінок. Причиною смерті жінок не були серцеві напади – їх фіксували у літніх чоловіків.

Відео дня

Читайте такожВчені зробили несподіване відкриття про секс на пляжіУ дослідженні йдеться, що найчастіше смерть наступала через раптовий аномальний серцевий ритм, а на другому місці – розшарування аорти (найбільша артеріальна судина організму).

Вчені дійшли висновку, що люди у віці до 50 років несподівано помирали через раптовий аномальний серцевий ритм чи кардіоміопатію (ураження серцевого м'язу з нез'ясованої причини).

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я України розповіли про користь сексу. Зокрема, у відомстві зазначили, що завдяки регулярним статевим актам підвищується рівень опірності організму неінфекційним захворюванням.

Вас також можуть зацікавити новини: