Вчені зафіксували сигнал з космосу / фото ua.depositphotos.com

Вчені зафіксували дивний радіосигнал з космосу, який періодично повторювався. Їм вдалося простежити його і встановити джерело, повідомляє Science Alert.

Як повідомляється, повторюваний сигнал надходить від скелястої екзопланети розміром із Землю, яка, здається, має один із вирішальних факторів, що робить світ придатним для життя - магнітне поле.

Планета відома як YZ Ceti b і обертається навколо маленького червоного карлика, розташованого приблизно за 12 світлових років від Землі.

Відео дня

Навряд чи YZ Ceti b рясніє життям, яким ми його знаємо, навіть якщо вона має магнітне поле. Скеляста екзопланета розташована так близько до червоного карлика, що її оборот становить лише два дні.

Отже, що є причиною сигналу? Поточна гіпотеза полягає в тому, що потужні радіохвилі генеруються, коли магнітне поле планети проникає крізь плазму, що вивергається її зіркою.

"Якщо у планети є магнітне поле, і воно проходить через достатню кількість зоряної речовини, це змусить зірку випромінювати яскраві радіохвилі", - кажуть вчені.

Грунтуючись на силі радіохвиль, команда дослідників змогла показати, що їх можна пояснити наявністю у планети магнітного поля. Якщо це підтвердиться, це буде перша скеляста екзопланета розміром із Землю, яка має магнітне поле.

Дивні сигнали з космосу

Як повідомляв УНІАН, раніше астрономи зафіксували 25 сигналів з космосу, які постійно повторювалися

Думки астрономів розходяться щодо природи цих сплесків. Жодна із запропонованих на сьогоднішній день теорій не може повністю пояснити всі властивості радіосигналів або їх джерел.

Вас також можуть зацікавити новини: