Ілюстрація REUTERS

Кілька тисяч додатків отримали доступ до персональних даних користувачів Facebook і Instagram, які не заходили у соцмережу понад 90 днів.

Читайте такожFacebook почав попереджати користувачів про старі матеріалиПро це Facebook розповів у своєму блозі

Згідно з правилами Facebook, додатки, в яких користувач авторизувався через Facebook і Instagram, не повинні отримувати інформацію про аккаунти, якщо його перестали використовувати протягом 90 днів. Це правило компанія ввела в 2018 році після скандалу з Cambridge Analytica.

Відео дня

Однак Facebook виявив, що «у деяких випадках» додатки продовжували збирати інформацію про користувачів, навіть якщо ті не заходили в акаунт понад 90 днів. У компанії не розповіли, як довго тривала передача даних або яка кількість користувачів торкнулася ця проблема. Facebook зазначив, що «за останні кілька місяців» дані отримали «близько п'яти тисяч розробників».

У Facebook також не уточнили, яку саме інформацію передавали третім особам, але запевнили, що раніше користувачі дозволили додаткам доступ до цієї інформації. Як приклад вони привели «мову або стать». Компанія зазначила, що відразу виправила проблему і планує продовжувати розслідування.

Раніше УНІАН писав, що Facebook почав правильно писати назву української столиці.