Такий вигляд матимуть люди вже за півстоліття / скріншот

Видовжені пальці рук, деформація ліктя та подвійні повіки - такий вигляд, на думку вчених, буде мати людина приблизно за півстоліття. Публікація відео з моделлю людини майбутнього, яку назвали Мінді, викликала ажіотаж.

В сюжеті "Сніданку з 1+1" лікар-вертебролог Олексій Казаков розповів, що на такі метаморфози вплине наш спосіб життя, адже всі ми більшість часу проводимо в гаджетах.

Крім того, лікар каже, що у людини в майбутньому буде викривлений хребет. Першими видозмін, стверджує він, зазнають міські жителі. 

"Ми будемо ставати меншими, м'язів ставатиме менше. Але й зараз у дітей кричуще мало м'язів, особливо у тих, хто сидить за комп'ютером й нічим не займається. Також мозок ставатиме меншим", - прогнозує Казаков. 

Він не відкидає, що через гіподинамію, зниження культури фізичної активності, люди страждатимуть від ожиріння. Тож лікар радить тим, хто не любить займатися у спортзалі, плавати у басейні або ходити щодня 10 тисяч кроків, завести домашнього улюбленця, адже його треба вигулювати, тому доведеться займатися ходьбою.

Який вигляд матиме людина до 2100 року - прогноз учених

За словами вчених з університету Толедо у США, через сидячий образ життя хребет людини стане дугоподібним. Лікті зафіксуються під кутом 90 градусів. Очі закриють подвійні повіки для захисту від комп'ютерного випромінювання. Череп стане товстішим, а мозок - меншим.

Раніше вчені з Квінслендського університету в ході вивчення 218 рентгенівських знімків людей віком 18 до 30 років виявили, що у багатьох з них через смартфони розвиваються горби.

Вас також можуть зацікавити новини: