СБУ припинила провокації російських спецслужб / фото УНІАН

Служба безпеки України припинила провокації російських спецслужб, які готувалися до травневих свят через соціальні мережі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Одесі повідомив заступник голови СБУ Олег Фролов.

За його словами, співробітники СБ України припинили спроби російських спецслужб здійснити провокації на травневі свята через використання заборонених соціальних мереж.

Відео дня

Читайте такожСБУ видворила з України російську журналістку-пропагандистку

Зокрема, оперативники української спецслужби у березні і квітні припинили діяльність групи осіб, до якої входило двоє киян та троє жителів Одеської області. Зловмисники за вказівкою спецслужб РФ адміністрували антиукраїнські спільноти у соціальних мережах «ВКонтакте» і «Одноклассники».

Як зазначив Фролов, правоохоронці задокументували, що адміністратори напередодні травневих свят організували пошук і залучення виконавців у південно-східних регіонах країни для здійснення провокацій. За завданням і фінансуванням кураторів з Росії вони повинні були активно поширювати через підконтрольні групи в соцмережах інформаційні повідомлення, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, і заклики до організації масових протестних заходів.

За його словами, завдяки діям співробітників СБУ вдалося запобігти потенційним масовим заворушенням і дискредитації України на міжнародній арені як демократичної та європейської держави.