У поліції зазначили, що екстрадиційна процедура може тривати до шести місяців \ 112.ua

 Виконавця розстрілу групи кавказців, який стався у березні в Харкові, затримали на території Молдови.

Читайте такожУ Києві двоє кавказців жорстоко побили пішохода за прохання не їхати по тротуару (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції України у Харківській області Олег Бех.

Відео дня

«З тих двох, що затримані, один має стосунок до нас, інша особа – до іншого злочину на території іншої області, куди він буде екстрадований», - сказав він.

За його словами, екстрадиційна процедура може тривати до шести місяців.

«Ми залежимо від виконання молдовською стороною цих питань. Я думаю, що це буде зроблено максимально швидко, але строки можуть бути і до півроку», - зазначив начальник обласної поліції.

Він додав, що один з постраждалих внаслідок нападу – громадянин Грузії – має стосунок до кримінального світу та відбував покарання за умисне вбивство на території Росії.

«Він, безумовно, все знає (про причини нападу – УНІАН). Він має стосунок до кримінального світу. На сьогоднішній момент він перебуває на території України, але зі слідством не співпрацює», - розповів Бех.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 29 березня у Харкові невідомі обстріляли групу кавказців. Внаслідок стрілянини 32-річний чоловік отримав вогнепальне поранення голови, інший – 38-річний чоловік – поранення стегна. Нападники з місця події втекли, кинувши зброю. Постраждалих із вогнепальними пораненнями було доставлено до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Медики констатували смерть 32-річного чоловіка.

Факт події було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство").

11 травня Бех повідомив, що виконавець розстрілу групи кавказців був затриманий на території іншої держави, якої саме він не назвав.