Політв'язень українець Олександр Кольченко приєднався до голодування Сенцова / Кольченко / wikipedia.org

Незаконно засуджений російською владою кримський активіст Олександр Кольченко, що утримується в колонії Челябінська, оголосив голодування на підтримку Олега Сенцова.

Читайте такожУ Москві затримали російського режисера, який вийшов на одиночний пікет на підтримку Сенцова

Про це в Facebook повідомляє російський правозахисник Павло Чиков, посилаючись на адвоката Кольченка Андрія Лепьохіна.

Відео дня

«Олександр Кольченко оголосив голодування солідарності з Олегом Сенцовим в колонії Челябінська. Про це повідомив його адвокат Андрій Лепьохін, який щойно вийшов із зустрічі з ним. Кольченко написав заяву на ім'я начальника колонії. Вимога одна -звільнити Сенцова», – написав він.

Нагадаємо, активіста Кольченка і режисера Олега Сенцова затримали співробітники ФСБ РФ в Криму навесні 2014 року. Їх етапували в Росію, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Російський суд у серпні 2015 засудив Сенцова і Кольченка до 20 і 10 років ув'язнення відповідно. Обидва провину не визнали.

Кольченко відбуває покарання у виправній колонії №6 (р. Копейськ, Челябінська область РФ).

Як повідомляв УНІАН, 16 травня 2018 року адвокат Сенцова повідомив, що його підзахисний оголосив безстрокове голодування. Єдиною вимогою Сенцова є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

Затриманий разом з Олегом Сенцовым Олександр Кольченко заявив, що, ймовірно, також оголосить голодування з вимогою звільнення політв'язнів. Його адвокат Світлана Сидоркіна говорить про величезну небезпеку в такому випадку для здоров'я кримчанина, оскільки його вага і зараз менша за норму.