REUTERS

Британське видання Independent з посиланням на сестру Олега Сенцова Наталю Каплан повідомило, що політв'язень знаходиться на межі життя і смерті. Сама Каплан цю інформацію спростувала.

Читайте такожУ центрі Москви активісти повісили банер на підтримку Сенцова (фото)

"Не говорила я нічого про передсмертний стан Олега. Або знову щось не так зрозуміли, або для красного слівця зафігачили. Панікери, спіть вже, похорону не буде, не дочекаєтеся", - написала вона у Facebook.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 20 липня повідомила, що надіслала до Росії листа, у якому просить поінформувати про стан здоров'я українського політв’язня Олега Сенцова.

9 липня Денісова заявила, що стан здоров'я Сенцова значно погіршився, він погано орієнтується в датах.

"У нього вже була друга криза, але Олег не може назвати точну її дату або ж на який день після зустрічі зі сестрою вона сталася. Олега вивозили з колонії у лікарню Лабитнангі, де лікарі збиралися годувати його примусово. Що значить, зі слів адвоката (Дмитра Дінзе - ред.), заливати ентерально великі стакани поживної суміші.

Олег відмовився, але пішов з ними на компроміс і тепер вживає, як каже адвокат зі слів Олега, 3-4 ложки поживної суміші в день", - написала омбудсмен.