Розслідування перебуває на контролі керівництва Головної військової прокуратури / фото УНІАН

В Одесі військова прокуратура Південного регіону України розпочала розслідування за фактом розкрадання пального з військової частини А2756 (46-го Об'єднаного центру забезпечення).

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури, 24 липня розпочато провадження за фактом розкрадання з вказаної військової частини 171,24 тонни пально-мастильних матеріалів. Зазначається, що це сталося внаслідок недбалого ставлення військових посадових осіб до виконання обов'язків і спричинило тяжкі наслідки (попередня правова кваліфікація кримінального злочину - ч. 3 ст. 410 та ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України).

Проведення досудового розслідування доручено слідчому управлінню Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі на військових складах знайшли тонни прострочених консервів - начальник терміново ліг у лікарню

Також створено групу військових прокурорів, які одночасно з Національною поліцією вже приступили до проведення першочергових слідчих дій з метою швидкого, повного та ефективного розслідування.

Розслідування перебуває на контролі керівництва Головної військової прокуратури і прокуратури Південного регіону України.

«Наразі вживаються вичерпні заходи для оперативного розкриття зазначених тяжких злочинів у найстисліші строки», - зазначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, посадові особи 46-го Об'єднаного центру забезпечення Південного регіону в Одесі внаслідок розкрадання пального заподіяли збитків державі на суму 6,4 млн грн. Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак вирішив позбавити звання і всіх військових привілеїв начальника 46-го Об'єднаного центру забезпечення.