У Києві стартувала хресна хода УПЦ КП / фото УНІАН

У Києві з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі розпочалася хресна хода представників Української православної церкви Київського патріархату.

Читайте такожСтолична поліція працює в посиленому режиму у зв’язку із заходами з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі

Як повідомили УНІАН у відділ комунікації поліції Києва, учасників хресної ходи супроводжують правоохоронці.

Відео дня

Віряни вирушили від Володимирського собору. Маршрут пролягає бульваром Тараса Шевченка, вулицею Володимирською, через Софійську та Михайлівську площу до Володимирської гірки, де о 13.00 має відбутися молебень.

Рух вірян був ускладнений парканами, встановленіими поліцією, повідомило "Громадське". На деякий часі хода зупинилася, біля парку Шевченка утворився затор з людей. Зазначається, що поліція не пропускала людей за металевий паркан.

Як передає кореспондент УНІАН, наразі віряни рухаються вулицею Володимирською у напрямку Володимирської гірки. Колона розтягнулась від бульвару Тараса Шевченка до Софії Київської. При цьому кінця колони ще не видно.

На початку колони йдуть священнослужителі, за якими йдуть віряни з державними прапорами.

Наразі хресна хода триває спокійно, без правопорушень.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці біля пам'ятника Володимиру Великому вже відбулися заходи за участі президента України Петра Порошенка.