Олег Сенцов / REUTERS

Стан незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова погіршується. Зокрема, у нього сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, а також дуже низький пульс, близько 40 ударів на хвилину.

Про це "Громадському" повідомив адвокат Дмитро Дінзе після відвідин Сенцова.

Він зазначив, що в Олега погано з серцем, і його два рази намагалися вмовити виїхати у лікарню. Йому також стало зле через те, що в Лабитнангі стало дуже тепло, а в нього нині погана переносимість спеки.

Відео дня

Читайте такожСенцова в колонії відвідав священик: режисер відмовився від "розмови без сторонніх" і сповіді

Олег відчуває слабкість в усьому тілі.

На питання про те, чи є можливість, що Сенцов припинить голодування, адвокат відповів, що припиняти голодування політв'язень не планує.

Сенцов також зазначає, що проти переведення його у цивільну лікарню Лабитнангі, оскількі «завідувач реанімаційним відділенням агресивно до нього ставиться, і ймовірніше за все, може лише нашкодити йому».

Він також проти переведення його у лікарню деінде, «оскільки просто не витримає етапування і може померти».

Як повідомляв УНІАН, 2 серпня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова отримала лист від російського омбудсмена Тетяни Москалькової, у якому вона розповідає про стан здоров’я незаконно ув’язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Однак у листі Москалькова описує стан Сенцова на момент її візиту 28 червня.