Украинский журналист задал Путину два важных вопроса / Скриншот

Сьогодні на прес-конференції президенту Росії Володимиру Путіну власний корреспондет УНІАН поставив питання про російських карателів на сході України і загиблих російських солдатів.

"Ви проводите каральну операцію на сході України, в основному проти російськомовного населення. Коли ви припините посилати російських військових і що ви можете сказати матерям загиблих російських офіцерів і солдатів? І коли ви відпустіть льотчицю Савченко?" - запитав він.

Читайте такожПутін промимрив щось невиразне у відповідь на питання про загиблих в Україні російських солдатів (відео відповіді)

У відповідь Путін промимрив щось невиразне.

"Що стосується того, хто і за що несе відповідальність: у нас в Росії, власне кажучи, як і майже у будь-якій президентській республіці, за все відповідає президент. А що стосується військовослужбовців - за їх долю відповідає верховний головнокомандувач, звертаю увагу, у нас це одне і теж обличчя", - сказав Путін.

На питання про долю української льотчиці Надії Савченко президент РФ заявив, що це вирішить слідство та суд Росії.

Читайте такожПутін розповів, коли Росія звільнить Савченко (відео)

"Ці люди (двоє російських журналістів, у причетності до вбивства яких звинувачують Савченко - УНІАН) були вбиті. За даними наших правоохоронних органів, навідником при цьому вбивстві була пані Савченко. Якщо в ході попереднього слідства і судового розгляду з'ясується, що вона тут ні до чого, що вона ні в чому не винна, вона буде негайно звільнена. Якщо з'ясується: вона винна і дійсно брала участь у цьому вбивстві, виходжу з того, що суд ухвалить відповідні рішення, і вона буде відбувати покарання у відповідності з рішенням суду", - сказав Путін.