У поліції назвали число "євроблях", присутніх під Кабміном / "Інформатор"

Під будівлею Кабміну в Києві зібралося близько 5 тисяч учасників мітингу, які потребують поліпшення умов розмитнення авто на єврономерах.

Про це повідомляє 44.ua, посилаючись на представника прес-служби Департаменту патрульної поліції Яну Кутову.

Читайте такожРада не включила до порядку денного два законопроекти про "євробляхи"

Відео дня

"Справді, біля Кабінету міністрів зараз проходить така акція. Акція щодо зменшення ставок акцизного збору на б/у автомобілі. Заявлена акція буде проходити з 06:00 попередньо до 16:00. Також заявлено близько 5 тис. осіб та 2 тис. авто. Ускладнення руху на вул. Грушевського, є, але незначне", - розповіли в патрульній поліції.

Відзначається, що мітинг проходить спокійно, жодних провокацій в урядовому кварталі не зафіксовано.

Як повідомляв УНІАН, 19 вересня в Києві під будівлею Кабінету Міністрів України почали збиратися власники авто на єврономерах. Сотні авто припаркувалися на проїжджій частині.

Причиною збору активістів стало засідання Кабінету Міністрів, на якому будуть вносити правки в два законопроекти №8487 і №8488, які дозволять розмитнити їх автомобілі і знизити податкове навантаження при ввезенні всіх вживаних іномарок в країну. Власники «євроблях» переживають про подальшу долю прийняття рішення.

Через зборів власників автомобілів на єврономерах був ускладнений проїзд по вулиці Михайла Грушевського, на Європейській площі, а також частково тягнеться на Хрещатик у бік Європейської площі.