Суддям Шевченківського суду погрожують невідомі / Фото УНІАН

Судді Шевченківського районного суду міста Києва отримують у додатку Viber текстові повідомлення з погрозами. Про це повідомили у прес-службі суду.

Читайте такожЛуценко прокоментував ситуацію з побиттям судді, який веде справу про вбивства на Майдані

«Протягом 21-22 вересня 2018 року на особисті мобільні телефони суддів Шевченківського районного суду в месенджер Viber надходили повідомлення від адресата з іменем «Тризуб», якого серед особистих контактів суддів немає. Кожне повідомлення персоніфіковане та на початку містить ім'я судді, на адресу якого воно надходило. Повідомлення містить погрози на адреси суддів у зв'язку з можливим розглядом ними справ, які стосуватимуться інтересів певної особи», - поінформували у прес-службі.

Відео дня

У цьому зв’язку судді Шевченківського райсуду звернулися до Вищої ради правосуддя та Генеральної прокуратури України з повідомленням про втручання в професійну діяльність.

Прес-служба суду оприлюднила скриншоти повідомлень з погрозами у Facebook. Невідомі, зокрема, попереджають суддю про те, що знають, яким шляхом вона їде з роботи, з ким спілкується, якою службою перевезень користується, та послугами якої лікарні користуються члени її родини. 

Раніше повідомлялось, що поліція затримала нападника на суддю, який веде справу про вбивства на Майдані.