Один з беркутівців, що розганяв студентів Євромайдану, став помічником депутата / фото Радіо Свобода

Один з екс-«беркутівців» Віктор Ейсмонт, обвинувачуваний у розгоні студентського Майдану 30 листопада 2013 року, працює помічником народного депутата від «Народного фронту» Євгена Дейдея.

Читайте такожУ Києві побили суддю, який веде справу про вбивства людей на Майдані

Про це адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

Вона зазначила, що в суді розпочали читати обвинувальний акт у справі проти двох колишніх військовослужбовців третьої роти київського "Беркуту". Їх звинувачують у перевищенні повноважень (неправомірне затримання), перешкоджанні проведенню мирних зібрань і внесенні завідомо неправдивих відомостей до рапорту. Мова йде про екс-командира другого відділення спецпідрозділу Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоню.

"Інакше кажучи, їх обвинувачують в тому, що заламали людину, яка впала від ударів колег цих беркутівців, затягнули в автозак, а потім "на прохання" керівництва" зліпили брехливий рапорт для притягнення протестувальника до адмінвідповідальності", - повідомила Закревська.

Вона додала, що Ейсмонт і надалі служить - тепер у полку поліції спеціального призначення №1 Головного управління Нацполіції у м. Києві, фактично, де і працював раніше. А також, що він є помічником народного депутата Дейдея.

Слід зазначити, що в коментарі до допису Закревської Дейдей підтвердив, що Ейсмонт дійсно є його помічником.

"Дійсно працює (помічником - УНІАН), і не лише працює, а служить, при чому в зоні АТО в тому числі. Має статус учасника бойових дій", - написав депутат.

Дейдей також зазначив, що під час розгону студентського майдану Ейсмонт "лише виконував наказ".

"Я знаю цього хлопця як бійця. Людину, яка давала присягу і звикла виконувати накази. І якщо вже бути чесним, то в 2013 р. він теж виконував наказ. Кого ви (Закревська - УНІАН) звинувачуєте в усіх смертних гріхах? Бійців, які робили свою роботу?", - написав депутат.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 30 листопада 2013 року бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» жорстоко розігнали і побили студентів на Майдані Незалежності у Києві, які виступали проти відмови тодішньої влади підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.