Перший розгін Євромайдану стався у ніч на 30 листопада 2013 року / фото Радіо Свобода

Начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявляє, що у рамках розслідування обставин побиття студентів в ніч на 30 листопада 2013 року слідчі скерували до суду обвинувальні акти щодо восьми людей.

Читайте такожУ Києві вшанували пам'ять героїв Небесної сотні (фото, відео)

«Силова протидія протестним акціям. Перший розгін відбувся 30 листопада 2013 року. Загалом розслідувалося і розслідується 14 кримінальних проваджень, повідомлено про підозру 21 особі, 11 підозрюваних оголошені в розшук. Обвинувальні акти щодо восьми осіб скеровані. Серед підсудних – колишній голова КМДА, два заступника командира полку, два командира роти», – сказав він, передає Радіо Свобода.

Відео дня

Горбатюк додав, що за останній рік слідчі повідомили про підозру трьом виконавцям, тобто ідентифікованим беркутівцям, в тому числі двом, які застосовували насильство щодо журналістів.

У ніч на 30 листопада 2013 року, коли бійці нині розформованого спецпідрозділу «Беркут» розігнали мирну акцію протесту на Майдані в Києві, від дій міліції потерпіли 84 людини, які зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.

Після цього, 1 грудня 2013 року, на вулиці Києва на віче вийшли кілька сотень тисяч людей.