Синод УПЦ КП змінив правила титулування Філарета / фото УНИАН

Священний Синод Української Православної Церкви змінив правила титулування Предстоятеля Київського Патріархату.

Про це написав архієпископ Чернігівський і Ніжинський, речник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що відтепер існують його повний офіційний титул та скорочені його варіанти, які використовуються у повсякденному житті й богослужінні та у відносинах з іншими Помісними Церквами.

Читайте такожМайже третина українців бачать головою Єдиної Помісної Церкви Філарета

Віднині повний офіційний титул Філарета звучить як «Святійший і Блаженнійший Філарет, Архієпископ і Митрополит Києва – Матері міст Руських, Галицький, Патріарх всієї Руси-України, Свято-Успенських Києво-Печерської та Почаївської Лавр Священноархімандрит».

Скорочений титул має наступну форму: «Святійший Філарет, Патріарх Київський і всієї Руси-України».

У відносинах з іншими Помісними Православними Церквами допустимою формою є «Блаженнійший Архієпископ Філарет, Митрополит Київський і всієї Руси-України».

У прес-службі УПЦ КП зазначили, що таке рішення прийнято у зв'язк зі змінами, які відбуваються в Українській Православній Церкві.

Як повідомляв УНІАН, екзархи Вселенського патріарха підтвердили готовність співпрацювати з духовенством Української православної церкви Київського та Московського патріархатів для вручення Україні томосу про автокефалію.