Учасники акції в підтримку українських моряків / фото УНІАН

Близько 200 одеситів прийшли сьогодні під стіни штабу Військово-морських сил України, щоб висловити підтримку захопленим росіянами морякам. Мітинг пройшов мирно.

«Ми прийшли сюди підтримати наших моряків. Росія продовжує порушувати всі міжнародні норми і закони, — розповіла учасниця акції Валентина Шульц. — Наші солдати і моряки захищають нас на полі бою, а місія в ПАРЄ послідовно захищає інтереси нашої країни на міжнародній арені. Одесити — народ мирний, але ми вміємо стріляти і подавати патрони», пише Думская.net.

Читайте такожУ Харкові консульство РФ закидали фаєрами і влаштували на його території пожежу (фото, відео)

До мітингувальників вийшов заступник командуючого ВМСУ Андрій Урсул. Від імені всього флоту він пообіцяв продовжувати виконувати завдання по захисту рубежів країни. Будь-які подробиці того, що відбувається з полоненими моряками він розповісти не зміг, пославшись на конфіденційність.

Наприкінці мітингу одесити намалювали навпроти входу в штаб величезне серце в національних кольорах.

Також, як повідомляв раніше УНІАН, в Одесі відбулася акція протесту біля генерального консульства Росії.Одесити вимагали закрити заклад і вислати його працівників з України. На паркан консульства повісили український прапор і наклейки з державною символікою.