Ілюстрація / REUTERS

Заарештованому окупантами кримськотатарському активісту Едему Бекірову, який хворіє на цукровий діабет, не надають медичної допомоги з дня арешту 13 грудня. 

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на адвоката Олексія Ладіна.

«Із 13 грудня йому не зробили жодної перев'язки ампутованої ноги, хоча, згідно з рекомендаціями лікаря, таких перев'язок йому повинні робити 2-3 на день... Із 13 грудня він побачив лікаря тільки раз – учора. Лікар викликала його до себе, опитала й навіть не оглядала. Відповідно, вона хотіла, щоб він зняв бинт із ампутованої ноги. Але так як перев'язувального матеріалу немає – він відмовився це робити, тому що в підсумку буде відкрита рана. Відповідно, ніякої медичної допомоги йому не надається, а всі ліки, які в нього були з собою, він вживав», – повідомив Ладін.

Відео дня

Читайте такожУ заарештованого кримськотатарського активіста Бекірова критичний стан здоров’я - омбудсмен

За словами адвоката, запасу ліків у Бекірова залишився на один день.

«Родичі передали йому чергову порцію (ліків – КР). У нього закінчилися таблетки, які він приймає у зв'язку з цукровим діабетом, і зараз йому медсанчастина надала якийсь аналог цих таблеток, але наскільки він пояснив – це не те, що йому потрібно», – розповів Ладін.

Ладін зазначив, що, незважаючи на стан здоров'я Едема Бекірова, його помістили в загальну камеру.

«Ми зареєстрували скаргу прокурору щодо нагляду за законністю у виправних установах. Одна з основних позицій у скарзі – це те, що хвороби, які має Едем Бекіров, входять до списку тих, наявність яких не дозволяє обирати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», – додав Ладін.

Як повідомляв УНІАН 12 грудня кримськотатарського громадського активіста Бекірова російські силовики затримали на адмінкордоні з окупованим Кримом і вивезли в будівлю ФСБ у Сімферополі. Бекірова обвинувачують у зберіганні, розповсюдженні і транспортуванні більш як 10 кілограмів тротилу і 190 бойових набоїв.

Донька Бекірова Елеонора повідомила, що недавно її батьку зробили складну операцію на серці, тому вона стурбована його здоров'ям. Пізніше вона повідомила, що її батько перебуває у тяжкому стані, йому не надають медичної допомоги.

13 грудня так званий «суд» у Сімферополі призначив Бекірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в СІЗО до 11 лютого 2019 року.