Батько в’язня Кремля Гриба розповів про стан здоров’я сина / скріншот

У політв'язня Кремля Павла Гриба прогресує цироз печінки, але у Ростові немає відповідних фахівців, щоб надати кваліфіковане лікування.

Про це в ефірі "Прямого" повідомив батько політв'язня Ігор Гриб.

Читайте такожДенісова закликає Росію негайно провести медичну діагностику і лікування політв’язня Клиха

Відео дня

"4 грудня дружина добилась того, щоб сина обстежили в російському медичному центрі. Було проведено усі необхідні обстеження. Тепер на підставі російських результатів український лікар, професор Притула, дав висновок. З цього висновку видно, що хвороба у Павла прогресує. Початковий етап цирозу печінки та цілий букет хвороб. Тобто, якщо далі нічого не робити, ні лікування ніякого, яке необхідно робити, кінець… Я не хочу в ефірі озвучувати, який кінець може бути", - розповів батько політв'язня.

За його словами, на підставі результатів обстеження і висновку лікаря, було направлено лист до Європейського суду з прав людини. Суд дуже оперативно відреагував, і зобов'язав російську сторону провести додаткове і поглиблене обстеження Павла Гриба.

"Але тут є один момент. В Ростові немає відповідних фахівців. Ця хвороба не розповсюджена і фахівці є, наприклад, у Москві. І це обстеження, яке так необхідне Павлу, щоб призначити йому лікування, має бути проведено, як мінімум у Москві. Що далі буде ми не знаємо. На останньому судовому засіданні, коли синові було зле і засідання перенесли на 21 грудня, Павла вивели із зали суду. І ми навіть не знаємо, куди його відвезли", - сказав Ігор Гриб.