Гриб зник у серпні 2017 року в білоруському Гомелі \ скрин відео

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) вимагає від Москви надання медичних документів щодо актуального стану здоров’я громадянина України Павла Гриба, який перебуває під судом у Росії.

Читайте також"Швидка" не допомогла": українському політв'язню Грибу різко стало зле

Про це повідомила правозахисниця, юрист Євгенія Закревська. «ЄСПЛ сьогодні відреагував на наше клопотання за правилом 39 Конвенції про вжиття термінових заходів щодо забезпечення необхідної медичної допомоги Павлу Грибу. Суд вимагає у РФ надати медичні документи щодо поточного стану здоров’я заявника, щодо лікування, яке було призначене йому під час тримання під вартою. Термін – до 2.01.2019 року», – ідеться в повідомленні.

Відео дня

У російському Ростові-на-Дону 12 грудня Північно-Кавказький окружний військовий суд відклав розгляд справи обвинуваченого в підготовці теракту українського політв’язня Павла Гриба через різке погіршення його здоров'я. «У Павла сильний біль в животі, блювання, підвищена температура тіла», – писав того дня батько в’язня Ігор Гриб. За його словами, лікарі «швидкої» допомоги надати не змогли. Судове засідання перенесли на 21 грудня.

Як повідомляв УНІАН, Гриб зник у серпні 2017 року в білоруському Гомелі, пізніше його знайшли в СІЗО у російському Краснодарі.

За словами родичів, у Павла Гриба портальна гіпертензія – синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу й шлунка, асцитом, печінковою недостатністю.