У минулі вихідні по всіх ділянках кордону спостерігався динамічний рух людей / фото facebook.com/pg/DPSUkraine

Державна прикордонна служба України посилить заходи безпеки під час новорічних та різдвяних свят.

Як повідомляє прес-служба відомства, під час заходів контролю у новорічні та різдвяні дні особлива увага приділятиметься вихідцям з країн міграційного ризику. "Здійснюватиметься поглиблена перевірка паспортних документів та протидія спробам переміщення через державний кордон зброї, вибухових і радіоактивних речовин та засобів терору", - зауважили в ДПСУ.

Прикордонники у взаємодії із правоохоронними органами та службами суміжних країн вжили всіх можливих заходів для забезпечення безпечного і максимально швидкого перетину кордону громадянами, для чого залучено необхідну кількість прикордонних нарядів та визначено резерви, до перевірок та оглядів задіяні службові собаки, використовуються усі можливі технічні засоби.

Відео дня

Читайте такожЗ початку дії воєнного стану прикордонники не пропустили в Україну понад півтори тисячі росіян

У минулі вихідні по всіх ділянках кордону спостерігався динамічний рух людей і транспорту, що прямують через держкордон та лінію розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Також зростання пасажиро-транспортного потоку на в’їзд в Україну відзначалося на західній ділянці кордону. Зокрема це пов’язано з тим, що багато громадян України, які, перебували за кордоном на заробітках або навчанні, поверталися додому.

"Загалом тільки протягом останніх п’яти передсвяткових та святкових діб співробітники Держприкордонслужби оформили через державний кордон майже 1,1 млн осіб (з них в Україну близько 665 тис. осіб) та більше 190 тис. транспортних засобів", - зауважили у ДПСУ.

Особлива увага в період свят приділяється функціонуванню контрольних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежування в районі проведення ООС. Впродовж п’яти днів через лінію розмежування пропущено більш як 190 тис. осіб та 24 тис. транспортних засобів. На новорічні та різдвяні свята всі КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом та на лінії розмежування в районі ООС працюватимуть у штатному режимі. Обмеження може бути застосоване лише в разі загострення ситуації та загрози життю людей.