Більшість жителів села Красноволя проголосували за перехід до Православної церкви України / фото УНІАН

На Волині парафіяни храму проголосували за перехід до Православної церкви України, незважаючи на залякування судом і незгоду священика.

Про це заявив голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк, повідомляє «ВолиньPost».

За його словами, 90% парафіян церкви у селі Красноволя Маневицького району проголосували за перехід до Православної церкви України.

Відео дня

Видання нагадує, що серед парафіян церкви з сіл Красноволя та Погулянка зібрали підписи щодо переходу до Православної церкви України. Близько 90% селян підписалося за таку ініціативу і хотіли оприлюднити ці протоколи після отримання томосу. Проте, сьогодні у церкві почали збиратися представники колишньої УПЦ МП, які виступали проти переходу громади до ПЦУ, тому підписи жителів вирішили оприлюднити раніше.

Читайте такожУ Вінницькій області ще шість парафій приєднались до ПЦУ

За словами голови РДА, на збори приїхали священики колишньої УПЦ МП з сусідніх сіл та переконували парафіян не переходити до ПЦУ, оскільки вважають перехід незаконним, а також обіцяли громаді «зустріч у суді». Проти переходу виступив і настоятель місцевого храму.

Проте більшість селян проголосували за перехід до Православної церкви України, своє волевиявлення селяни зафіксували документально.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України, який 6 січня 2019 року отримає томос про автокефалію від вселенського патріарха Варфоломія.