Громада вірян планує пройти перереєстрацію після 6 січня \ artfile.ru

Настоятель і клірики Свято-Покровського храму в селі Рубанівське Васильківського району Дніпропетровщини, де віряни заявили про перехід у Православну церкву України (ПЦУ), звільнені з посад.

Читайте такожТомос про автокефалію ПЦУ продемонструють у Софії Київській на Різдво

Про це повідомили в Дніпропетровській єпархії РПЦ в Україні. За даними єпархії, з посад звільнені протоієрей Василь Пишний, священик Володимир Дерев’янко і священик Павло Тєпін «за ухилення у розкол, грубе порушення присяги священнослужителя, Постанови Собору єпископів УПЦ від 13 листопада 2018 року і рішень Священного Синоду УПЦ від 13 листопада та 7 грудня 2018 року». Йдеться також про те, що ці священики «заборонені у священнослужінні».

Відео дня

Раніше в інформаційному відділі Дніпропетровської єпархії РПЦ в Україні заявили, що інформація про перехід Свято-Покровського храму РПЦ в Україні в селі Рубанівському під юрисдикцію ПЦУ «не відповідає дійсності» й «громада й надалі перебуває в юрисдикції Дніпропетровської єпархії».

3 січня радіо Свобода стало відомо, що віряни Свято-Покровського храму РПЦ в Україні в селі Рубанівське заявили про перехід під юрисдикцію ПЦУ. Як зазначив священик Володимир Дерев’янко, настоятель церкви отець Василь Пишний після однієї зі служб виніс на розсуд вірян пропозицію про приєднання храму до ПЦУ, і ця пропозиція була підтримана шляхом голосування підняттям рук.

Громада вірян планує пройти перереєстрацію після 6 січня, тоді, коли Україна отримає томос.