Підозрюваного затримано під час отримання хабара / фото vppdr.gp.gov.ua

В Одесі під час одержання хабара від підприємця в розмірі понад 4 тис. дол. затримано підполковника поліції.

Як повідомили УНІАН у прес-службі військової прокуратури Південного регіону України, у систематичних хабарах викрито в. о. начальника сектору превенції Шевченківського відділення поліції Приморського відділу поліції Одеси.

Операція з викриття підполковника поліції проводилася УСБ України в Одеській області спільно з військовою прокуратурою та Державним бюро розслідувань.

Відео дня

Читайте такожСтало відомо, голова якої райадміністрації попався на хабарі у 21 тисячу гривень

Зокрема, задокументовано факт вимагання від приватного підприємця 4 тис. дол.

«За 4 тис. дол. пообіцяв посприяти у вирішенні питання про переведення військовослужбовця строкової служби для подальшого проходження служби на території Одеської області», - уточнили в прокуратурі.

Наприкінці грудня 2018 року зазначений підполковник отримав першу частину неправомірної вигоди в сумі 500 дол., передача якої проходила «під контролем правоохоронців», 8 січня він отримав 3,8 тис. дол.

«Правоохоронці затримали поліцейського на робочому місці під час одержання 3,8 тис. дол. - чергового траншу хабара», - йдеться в повідомленні.

Підполковник поліції затриманий на хабарі в 4 тисячі доларів / фото vppdr.gp.gov.ua

Як повідомили в УСБУ області, оперативники спецслужби також встановили, що підполковник поліції налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від місцевих підприємців за безперешкодне здійснення комерційної діяльності (реалізація підакцизних товарів) на території Приморського району.

Зазначається, що вартість «послуг» зловмисника становила від 300 дол. щомісяця з одного торгового місця. В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (хабар) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Одесі затримано одного з керівників відомчого санаторію СБУ за підозрою в привласненні коштів, які клієнти платять за реабілітацію.