Хабар в розмірі 1 тис. доларів адвокат передав через майора поліції / фото УНІАН

Правоохоронці затримали адвоката депутата Київської обласної ради за надання хабара офіцеру поліції.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Затриманий надає правову допомогу директору одного з державних підприємств, який одночасно є депутатом Київської обласної ради. Зазначений директор держпідприємства не повідомив про суттєві зміни у майновому стані після придбання автомобілю та нерухомого майна", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі при одержанні понад 4 тисяч доларів хабара затриманий підполковник поліції

У прокуратурі повідомили, що 22 грудня 2018 року під час перевірки щодо його клієнта адвокат запропонував надати заступнику начальника Управління захисту економіки у Київській області неправомірну вигоду в розмірі 1 тис. доларів США через майора поліції – начальника відділу протидії корупції.

Таку суму він запропонував за нескладання протоколів щодо зазначеного директора про пов’язані з корупцією адміністративні правопорушення та за непритягнення його до адміністративної відповідальності.

4 січня адвокат підтвердив свої неправомірні наміри під час зустрічі з майором поліції під контролем правоохоронних органів.

9 січня під час чергової зустрічі з офіцером поліції підозрюваний передав йому частину неправомірної вигоди в розмірі 900 доларів, після чого його затримано. "Предмет неправомірної вигоди вилучено. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, підготовлено клопотання до суду про обрання відносно нього запобіжного заходу", - повідомили в прокуратурі.