На Закарпатті прикордонник, якого викрили на хабарі, намагався з`їсти незаконно отримані гроші / npu.gov.ua

В Закарпатській області правоохоронці затримали при отриманні хабара інспектора прикордонної служби пункту пропуску «Лужанка». Під час затримання підозрюваний намагався з’їсти гроші, аби уникнути відповідальності.

Читайте такожВ Одесі при одержанні понад 4 тисяч доларів хабара затриманий підполковник поліції

Як повідомляється на сайті Нацполіції, правоохоронці встановили, що посадовець  за певну винагороду допомагає громадянам у зайнятті контрабандою, зокрема – надає сприяння у безперешкодному переміщенні тютюнових виробів з України до країн ЄС.

Відео дня

Слідчі задокументували факт вимагання хабара в тисячу доларів за вирішення зазначеного питання. Кошти посадовець отримував частинами.

Сьогодні, під час одержання останньої частини хабара у сумі 200 доларів інспектора затримали співробітники нацполіції, ДБР та прокуратури.

«Аби позбутися предмету злочину, грошей, та в подальшому уникнути відповідальності за його вчинення, прикордонник намагався їх з’їсти», - йдеться в повідомленні поліції.

npu.gov.ua

У ході досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Одержання хабара), буде перевірятися причетність інших співробітників пунту пропуску «Лужанка» до корупції.

Нагадаємо, в січні минулого року інспектора Державної прикордонної служби України Дмитра Перендішіді, який відмовився від хабаря у 5 тисяч гривень, відзначили премією у 10 тисяч гривень