13 грудня так званий «суд» у Сімферополі обрав Бекірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в СІЗО / фото facebook.com/gulnara.tarih.9

Так званий «верховний суд» Криму залишив незаконно заарештованого 13 грудня 2018 року в тимчасово окупованому Росією Криму кримськотатарського активіста Едема Бекірова під вартою до 11 лютого.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група в Facebook.

«У «верховному суді» Криму 10 січня відбулося судове засідання, на якому було розглянуто апеляційну скаргу захисту кримського татарина Бекірова на обраний йому раніше 13 грудня 2018 року, «Київським районним судом» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», - йдеться в повідомленні.

Адвокати Олексій Ладін і Іслям Веліляєв заявили суду про незаконність затримання і тримання підсудного в СІЗО за станом його здоров'я, але суд ухвалив інше рішення.

«Бекіров залишиться за гратами до 11 лютого 2019 року», - відзначили правозахисники.

Читайте такожЗ початку окупації в Криму викрадено 44 людини - правозахисники

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня Бекірова російські силовики затримали на адмінкордоні з окупованим Кримом і вивезли в будівлю ФСБ РФ у Сімферополі. Бекірова звинувачують у зберіганні, поширенні й транспортуванні більш як 10 кг тротилу і 190 бойових патронів.

Його донька Елеонора повідомила, що нещодавно батькові зробили складну операцію на серці, йому не надають медичної допомоги.

13 грудня так званий «суд» у Сімферополі обрав Бекірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в СІЗО до 11 лютого 2019 року.

Сьогодні, 10 січня, в Європейському Союзі закликали Росію негайно звільнити всіх захоплених 24 українських моряків біля Керченської протоки, політв'язня Павла Гриба, незаконно заарештованого Бекірова й інших.