У Росії продовжили термін слідства у справі про полонених українських моряків / фото Роман Цимбалюк, УНІАН

Термін попереднього «слідства» у справі полонених українських військових моряків продовжено до 25 травня.

Про це УНІАН повідомив адвокат Микола Полозов.

«Термін попереднього «слідства» було продовжено до 25 травня, про це стало відомо з матеріалів, представлених у суд для обґрунтування продовження запобіжного заходу», - сказав Полозов.

За його словами, після цього терміну матеріали справи можуть бути передані в суд.

Читайте такожДенісова наступного тижня у Москві добиватиметься допуску до полонених українських моряків

При цьому Полозов повідомив, що 15 січня в Лефортовський районний суд Москви повинні доставити із СІЗО всіх 24 українських бранців для продовження їм терміну тримання під вартою.

«Слідство просить продовжити арешт ще на три місяці», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь.

При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформацію про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Трьох з них було порено. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після цього їх перевезли до московських слідчих ізоляторів «Лефортово» і «Матроська тиша».

Раніше один з адвокатів моряків Ілля Новіков прогнозував, що розгляд у судах справ військовополонених українців почнеться не раніше ніж через рік.