Денісова розповіла про стан захоплених моряків / фото facebook.com/denisovaombudsman

Пораненим українським морякам, які були захоплені російською ФСБ у районі Керченської протоки, у ізоляторі "Матросская тишина" з початку 2019 року ще жодного разу не давали ліків.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в ефірі телеканалу Прямий.

"Зараз є вже інформація від консулів, які вчора відвідали наших поранених. На жаль, можу засвідчити про те, що з нового року жодні ліки нашим пораненим не надаються. Хоча вони потребують ще лікування, підтримки, реабілітації, дій від лікарів", - розповіла Денісова.

Відео дня

Вона додала, що їх найближчим часом перевезуть в СІЗО Лефортово, де, починаючи з 15 січня, будуть судити моряків.  

Читайте такожУ РФ не відкидають можливості обміну захоплених українських моряків - росЗМІ

Омбудсмен також розповіла про стан українців в Матросской тишине: "Артеменко. Ще поганий рух лівої руки. Знову зробили рентген. Там є осколок, треба щось робити, треба лікувати, треба проводити реабілітацію".

У Андрія Ейдера, наймолодшого моряка,  за її словами, відновився рух пораненої ноги  і він вже рухається самостійно, але потребує ще лікування.

У Василя Сороки ще погано працює кисть.

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" й двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід із порту Одеса в порт Маріуполь. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовці. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим "судом" у Криму, після цього їх перевезли до московських слідчих ізоляторів "Лефортово" і "Матроська тиша".